Avaya denkt aan surseance van betaling

Avaya, een Amerikaanse telecommunicatieleverancier dat gespecialiseerd is in telefonie, callcentertechnologie en datanetwerkoplossingen en een bekende speler op demarkt, denkt aan om surseance van betaling aan te vragen (chapter 11) en zijn call center software divisie te verkopen. Het bedrijf heeft grote schulden en er wordt maar geen partij gevonden die de boel wil overnemen.

Avaya is sinds 2007 in handen van Silver Lake en TPG die er toen 8 miljard dollar voor neerlegden. Die willen nu surseance aan vragen om het bedrijf te beschermen zo meldt The Wall Street Journal.

Clayton Dubilier & Rice LLC wil mogelijk voor 4 miljard dollar de callcenter divisie kopen. Dat kan de schuldenlast bij Avaya van ruim 6 miljard dollar drukken. Avaya praat hierbij met kredietverstrekkers Blackstone Group LP en Franklin Resources Inc.

Avaya heeft te maken met pittige concurrentie van onder andere Cisco, Microsoft en andere softwarematige telecomleveranciers van unified communications. Er is extra kapitaal nodig voor productinnovatie aldus Moody’s Investors Service.

Avaya huurde eerder al Goldman Sachs Group Inc. en Centerview Partners in om te kijken welke onderdelen kunnen worden verkocht. Genesys had mogelijk ook interesse om zich sterker positioneren tegen partijen zoals Cisco, Mitel en Huawei. Ruim 18 procent van de bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers maakt gebruik van een communicatietoepassing van Avaya voor vaste telefonie. Daarmee is Avaya de meest voorkomende vendor in de Nederlandse zakelijke markt. De nummers twee en drie, Mitel en Unify, volgen op geringe afstand met 16 procent en 13 procent.

Bron: DutchITChannel

Geef een reactie