Benelux Assist ontslaat groot deel personeel

Benelux Assist, het callcenter van AG Insurance en Mapfre Assistencia, wil 35 van zijn 59 vaste medewerkers ontslaan. Ook twintig tijdelijke contracten worden stopgezet, zeggen LBC en BBTK dinsdag in een persbericht. De vakbonden trekken nu aan de alarmbel, omdat het sociaal overleg in het slop zit. Ze vragen moedermaatschappij AG Insurance om een degelijk sociaal plan.

Volgens de LBC zijn de ontslagen het gevolg van het opzeggen van het contract door AG Insurance. “Het verlenen van bijstand werd toevertrouwd aan Touring”, aldus secretaris Kris Vanden Bossche. De aankondiging dateert al van eind februari, maar raakt pas nu bekend. “Benelux Assist neemt immers een loopje met het sociaal overleg.”

Volgens de vakbondssecretaris besliste het bedrijf eenzijdig om de eerste fase van de procedure-Renault af te sluiten, “terwijl een aantal vragen onbeantwoord blijven”, aldus Vanden Bossche. “De eerste vergadering over een sociaal plan, waar advocatenbureau Claeys en Engels het woord voerde, draaide op een sisser uit.”

De bonden trekken daarom aan de alarmbel en vragen dat AG Insurance zijn verantwoordelijkheid zou opnemen, zodat er een degelijk sociaal plan kan afgesloten worden. “De personeelsleden hebben er recht op. Hun werkgever trad jarenlang de sociale wetgeving met voeten, onder meer rond zondag- en nachtwerk en overuren.” Vanden Bossche sluit niet uit dat die inbreuken nog een staartje krijgen voor de rechtbank. Als AG Insurance niet reageert, worden acties niet uitgesloten, waarschuwen de bonden.

Bron: demorgen.be

Geef een reactie