Durfinvesteerder KRR stapt in Webhelp

Het Franse Webhelp, dat met de acquisitie vorig jaar van callcenter SNT zich in één klap een vooraanstaande positie in de Nederlandse callcenterwereld verwierf, krijgt een nieuwe aandeelhouder en financier.

De internationale private equity-onderneming KRR neemt de meeste aandelen over van een andere durfinvesteerder, Charterhouse Capital Partners. Het managementteam van Webhelp, heeft echter in de nieuwe constructie zijn positie versterkt, zo meldt Webhelp zelf.

De twee oprichters-eigenaren Olivier Duha en Frederic Jousset en enkele andere managers hebben nu samen een groter belang dan in de deal met Charterhouse Capital Partners. Hoe groot de precieze aandelenverhouding is, kan het Franse bedrijf niet zeggen.

Zakelijke betalingsdiensten

Webhelp, vooral groot geworden met zijn callcenteractiviteiten, heeft de ambitie om uit te groeien tot de belangrijkste outsourcer van business processen in de wereld. Webhelp heeft de afgelopen jaren ook zijn activiteiten op het gebied van zakelijke betalingsdiensten versterkt, onder meer door de overname vorig jaar van het eveneens Franse bedrijf FDI. FDI was gespecialiseerd in het verrichten van betalingsverkeer.

Sterke groei omzet

De acquisitie van SNT bood de Fransen de mogelijkheid om internationale klanten met activiteiten in Nederland te gaan bedienen. Met die strategie voor ogen nam Webhelp in 2013 ook de Britse exploitant Herotsc overgenomen. Webhelp heeft in totaal 81 vestigingen in Europa en Afrika, en boekt met 30.000 medewerkers een omzet van tot € 525 mln (cijfers 2014). Dit jaar komt de omzet naar verwachting uit op tot € 725 mln. SNT verzorgt telefonische klantcontacten voor onder meer banken, telecombedrijven en kabelexploitanten. Tot de opdrachtgevers behoren Nuon, UPC, KPN en ING.

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie