ING sluit groot callcenter Groningen, 300 verliezen hun baan

Het volledige callcenter van ING in de stad Groningen wordt gesloten. Er gaan in totaal ongeveer 270 banen verloren. ING verplaatst alle activiteiten naar Amsterdam en Leeuwarden.
De maatregel maakt deel uit van een grootscheepse reorganisatie, waar landelijk zo’n 2.700 banen worden geschrapt.

Hypotheken

Vorige maand werd al bekend dat ING 137 fulltime banen in Groningen schrapt. Het gaat om callcenterwerk dat naar Leeuwarden wordt verplaatst. Wel zouden er 130 banen in Groningen overblijven, voor callcentermedewerkers die zich met hypotheken zouden bezighouden.

‘Mee of stoppen’

Maar ook die werkzaamheden worden uit Groningen weggehaald, zodat de overgebleven 130 banen ook verdwijnen. ‘Wij verplaatsen hypotheken naar Amsterdam. Personeelsleden krijgen de keuze of ze daar ook mee heen willen, of dat ze stoppen’, zegt woordvoerder Karin van der Pol.

Solliciteren

‘Mensen die mee willen verhuizen, moeten overigens wel opnieuw solliciteren. Dat geldt ook voor de mensen die nu al in Amsterdam werkzaam zijn.’

Leeuwarden

Ook de callcenterbanen op de hypotheek-afdeling in Leeuwarden verdwijnen. Op de hypotheekafdeling in Amsterdam is straks plek voor in totaal 300 callcentermedewerkers, terwijl daar nu zo’n 400 mensen werken.

ING stopt per 31 maart 2016 met de callcenterwerkzaamheden in Groningen. Personeel wordt dinsdag op de hoogte gesteld.

Bron: RTV Noord

 

Geef een reactie