Megafusie: PCS-Mifratel en Fintrex samen onder een dak

Callcenterbedrijf PCS-Mifratel en Uitzendorganisatie Fintrex gaan samen onder de naam “Yource” wat een samenvoeging is van de Engelse woorden You en Source. In 2017 ging Proactive Contact Support (PCS) al op in het Belgische Mifratel, een klantcontact outsourcing bedrijf met locaties in België, Bulgarije, Luxemburg en Marokko.

Het ‘sourcen’ van klantcontact blijft de corebusiness van de nieuwe organisatie, waarbij ‘You’ centraal blijft staan, aldus Robin Jansen, CEO van Fintrex en van de nieuwe organisatie. Na de fusie zal het bedrijf zo’n 5200 medewerkers hebben die werkzaam zijn in vijf landen, waaronder ook Marokko en Bulgarije. Met de nieuwe combinatie wil het bedrijf brede oplossingen bieden binnen de klantcontact branche, waaronder uitzending en detachering, in- en outsourcing, off- en nearshoring, maar ook opleiding en training. Alle drie de bedrijven blijven werken onder hun eigen naam, maar zullen zichtbaar onderdeel zijn van de Yource groep.

Yource zal ook stevige investeerders achter de gordijnen hebben in de vorm van BNP Paribas/Fortis en het Belgische investeringshuis KeBeK. De nieuwe combinatie moet een geschatte jaar omzet gaan draaien van ongeveer 125 miljoen euro.

Geef een reactie