Plantronics en Polycom gaan samen verder als Poly

Gamers zullen niet zo snel aan Plantronics denken, maar iedereen die in de callcenter branche werkzaam is weet meteen waar je het over hebt; headsets! Plantronics is vooral bekend binnen de callcenter wereld als maker van zeer goede headsets maar onder gamers zijn ze bij lange na niet zo bekend als Beats of Sony. En toch waren zij de eerste die met een BlueTooth headset op de markt kwamen.

Vorig jaar werd Plantronics bijna overgenomen door Logitech maar dat ging uiteindelijk niet door. Nu vindt het bedrijf zich opnieuw uit door een algehele opfrissing en een nieuwe naam: Poly.
De naamswijziging is een gevolg van het samengaan van Plantronics en Polycom die vorig jaar voor een bedrag van 2 miljard dollar door eerstgenoemde werd overgenomen.

Nieuwe generatie headsets

Plantronics slaat nu met Poly een geheel nieuwe weg in. De toekomst van headsets ligt nu in AI, Machine Learning en Collaborating Devices. Headsets gaan dus veel slimmer worden. In een callcenter zou dit betekenen dat door middel van spraak technologie de headset iets kan melden aan een manager over de voortgang van een gesprek. Het pikt boze woorden op en de algehele stemming in een gesprek en kan dus waarschuwen als een gesprek dreigt te escaleren. Het kan zelfs herkennen of een klant tevreden is of niet.

Joe Burton, Poly’s president en Chief Executive Officer (CEO) verteld  enthousiast over de nieuwe integratie met Alexa in haar Voyager Bluetooth earpiece lijn, VoIP phone powered by Microsoft Teams en de integratie van Google Voice numbers voor bedrijven.

Een van de oudste tech reuzen van Silicon Valley

Plantronics zag het licht al in 1961 toen twee piloten, Courtney Graham en Keith Larkin samen een ontwerp maakte voor United Airlines voor een lichtgewicht koptelefoon voor piloten. Niet veel later ontwierpen ze, onder de naam Plantronics, een headset voor de autronauten van de Mercury missie van NASA. Niet lang daarna volgden bedrijven zoals Western Electric die hun headsets gingen gebruiken in hun telefoon call centers.

Plantronics StarSet patent drawing

In de jaren ’70 kwamen ze met een revolutionair ontwerp van een koptelefoon die om het oor gedragen kon worden en waarbij er dus geen band meer over het hoofd gedragen hoefde te worden (zie afbeelding). In de jaren ’80 begonnen ze met de fabricatie van draadloze headsets die met infrarood (zoals bij een afstandsbediening) verbonden was met een basisstation. In de 21ste eeuw zijn hier headsets voor mobile telefoons en bluetooth headsets bij gekomen.

In 2002 maakte Plantronics samen met Microsoft een headset speciaal voor de XboxCommunicator, de eerste headset die aangesloten kon worden op Xbox Live voor de populaire videogame Halo 2 in 2004

Geef een reactie