Thuis je zorg inpluggen bij een callcenter

Een zorg ‘callcenter’ dat 24/7 bereikbaar is voor vragen van mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, voor mantelzorgers maar ook voor zorgprofessionals. De centrale regelt op afstand zo nodig snel zorg voor jou, bij jou thuis en is al in gebruik.

Centrale24 BV is een van de organisaties die concreet baat heeft bij de €1,9 miljoen die het Rijk heeft toegekend voor de regionale zorgstructuur in Zuidoost Brabant. Zelf legt de regio de grootste hap bij met €5.75 miljoen. Bij elkaar is er ruim 7,7 miljoen euro voor zorg.

De Coöperatie SlimmerLeven 2020, een coöperatie die 65 leden vertegenwoordigd, van gemeenten tot zorgverzekeraars, kennisinstellingen, bedrijfsleven en zorg- en welzijnsinstellingen. Samen willen ze zorg en welzijn in de regio slimmer inrichten om aan de stijgende zorgvraag te voldoen. Dat is zo complex en veelomvattend dat geen enkele partij dat in zijn eentje kan bewerkstelligen.

Met het geld worden volgens directeur Slimmer Leven Marcel de Pender, diensten verder uitgebreid zodat meer mensen in de regio er profijt van hebben.

Geef een reactie