Het Callcenter Netwerk

Het enige onafhankelijke callcenter netwerk van Nederland

NieuwsPersbericht

Contactcenters PCS en Mifratel slaan handen ineen

De aandeelhouder van het Nederlandse contactcenter PCS en de aandeelhouders van haar Belgische branchegenoot Mifratel brengen beide organisaties samen in een groep. Deze groep is nu in handen van de Dhr. Mohlad Hassan, het Belgische investeringsfonds KeBeK, BNP Paribas Fortis Private Equity en het management van beide organisaties. Met dit samenbrengen realiseert de nieuwe combinatie een volgende fase in de uitbouw naar een Europees gerichte BPO & contact center organisatie. Voor Mifratel is dit een volgende stap in haar groeistrategie na de overname van het contactcenter Ebos in 2016.

PCS werd in 2011 opgericht door Mohlad Hassan. Volgens het jaarlijks door CustomerFirst gepubliceerde benchmark overzicht van de facilitaire contactcentermarkt, was PCS afgelopen 6 jaar het snelst groeiende contactcenter van Nederland. Met een omzet van circa €20MIO per jaar, 650 medewerkers en 3 locaties, levert PCS, net zoals Mifratel, inbound en outbound contact center diensten aan klanten in verschillende sectoren. Daarnaast heeft PCS de afgelopen jaren hard gewerkt aan haar online en BPO (Business Proces Outsourcing)-dienstverlening waarbij contactcenterprocessen verregaand geautomatiseerd worden.

Met het samengaan wordt een groep gevormd van ongeveer 1650 werknemers en €65MIO omzet. Meer dan 60 klanten verspreid over 15 sectoren worden bediend door klantenteams vanuit 10 locaties verdeeld over Nederland, België, Luxemburg en Marokko (offshore). De versterkte productkennis, know-how en geografische complementariteit van de nieuwe groep biedt nieuwe kansen aan bestaande en nieuwe klanten om een nog meer flexibele, kwaliteitsvolle en vernieuwende dienstverlening te realiseren op het gebied van multichannel klantcontacten, backoffice en fulfilment, on-site ondersteuning, outsourcing en offshoring.

Volgens Dhr. Mohlad Hassan, eigenaar en CEO van PCS leidt de combinatie PCS en Mifratel tot een nieuwe interessante dienstverlening voor onze bestaande en nieuwe klanten: “PCS heeft naast haar traditionele klantcontactdienstverlening de afgelopen jaren hard gewerkt aan haar BPO-dienstverlening, bijvoorbeeld met process automation, waarbij we contactcenterprocessen verregaand automatiseren. Ook online klantenservice, ook wel webcare genoemd, heeft bij ons een sterke ontwikkeling doorgemaakt met mooie klantcases. Deze innovatieve dienstverlening is een prachtige aanvulling voor de klanten van Mifratel. Andersom profiteren onze Nederlandse klanten van een breder aanbod van multilingual support en een offshore dienstverlening. Vanuit vier landen leveren wij nu premium klantcontactdiensten tegen scherpe tarieven in de Nederlandse, Duitse, Engelse, Franse en Spaanse taal. Naast deze gangbare talen leveren wij ook support in het Italiaans, Vlaams en Luxemburgs.”

In een commentaar op de transactie zegt Dhr. Frank Dhooghe, CEO van Mifratel: “Voor Mifratel maakt deze overname deel uit van onze “Built to Excel” strategie: we willen dé referentie blijven op het gebied van flexibele, high-quality, customer-centric Contact Center Services. De Belgische en Nederlandse contactcentermarkt zijn beide competitief en aan verandering onderhevig. De markt consolideert en evolueert naar een hoger niveau waarbij er strengere eisen worden gesteld aan de kwaliteit en diversiteit van de dienstverlening. Deze ontwikkelingen vergen nieuwe competenties en een strategische aanpak van contactcenterorganisaties waarbij innovatie, kwaliteitsmanagement en schaalvoordeel centraal staan. De combinatie van PCS en Mifratel sluit hier naadloos op aan: samen zijn we slagvaardiger en beter in staat om invulling te geven aan de snel veranderende marktomstandigheden.”

“Deze samenvoeging is een nieuwe mijlpaal in het groei- en professionaliseringstraject dat we met Mifratel gestart zijn in 2014. Hierdoor creëren we een grote, gediversifieerde Benelux contact center speler met 10 sites verdeeld over België, Nederland, Luxemburg en Marokko,” zegt Gert Van Huffel, Managing Partner bij KeBeK Private Equity. “Wat ons aanspreekt in PCS is de passie en het ondernemerschap waarmee de afgelopen jaren een snelle groei werd gerealiseerd. Voor ons is het dan ook belangrijk dat Mohlad Hassan niet alleen een belangrijke aandeelhouder van de groep wordt, maar ook is toegetreden tot het managementteam van de Mifratel Groep.”

Bron: P-C-S.nl

Een gedachte over “Contactcenters PCS en Mifratel slaan handen ineen

Geef een reactie