Zijn vragen jouw antwoord?

Gesprekspartners zullen zelden ongevraagd informatie geven die écht inzicht geven in hun werkelijke situatie en de dynamiek eromheen. Zonder deze informatie die er werkelijk toedoet, zal je nooit het contactniveau bereiken dat het positieve  buikgevoel van je gesprekspartner effectief raakt om zaken te gaan doen met elkaar. De klant van vandaag is helder over verkoopgesprekken:

Amuse me or lose me!

De verkoop kan keihard zijn. Klanten bepalen elk moment in het het gesprek of je waardevol bent voor ze. Wie niet de juiste vragen stelt raakt het koophart van zijn prospect niet en ziet de order aan zijn neus voorbij gaan. Om onderscheidend contact op te bouwen je prospects, klanten en anderen train je jezelf vanaf vandaag elke dag in het stellen van bijzonder effectieve vragen.

Hoofd, Hart & Buik vragen die leiden tot hoge betrokkenheid. 

Krachtige vragen zorgen ervoor dat je gesprekspartner gaat vertellen over zijn en hun situatie, over wat die situatie betekent op korte en lange termijn. Over de kansen én de bedreigingen achter die bepaalde situatie.

De antwoorden op bijzonder effectieve vragen onthullen de exacte needs van je gesprekspartner. Ze vertellen je precies wat voor hem écht belangrijk is in het maatwerk aanbod dat je ze mag gaan doen.

Vragen zijn het antwoord voor jouw succes in verkoop!

Focus niet op open of gesloten vraagtechnieken. Ontdek de power van hoofd, hart en buik vragen. Meer weten daarover? Vraag het me: marc@marcdijk.nl

Ik wens je een bijzonder effectieve verkoopdag,

Marc Dijk

Bron: LinkedIn Pulse

Geef een reactie